https://sateleunitealeromaniei.ro/wp-content/uploads/2018/08/Picture2.jpg

Detalii eveniment:

Data inceput: 19 August 2018 - 14:00

Data sfarsit: 19 August 2018 - 22:00

X

Organizator:


Nume: Paic Sebastian

Functie: președinte

Categorie: ONG

Facebook organizator: Paic Sebastian

Locatie:


Adresa: Chinteni, Romania

Experiente similare:

Am mai organizat joc la șură în 2016 și numeroase alte activități în cadrul asociației, de tipul atelierelor de meșteșuguri tradiționale - crestături în lemn, icoane pe sticlă, încondeierea ouălor, măști tradiționale, opinci, țesut, cusut, etc., spectacole de reconstituire a obiceiurilor (nuntă, seceriș, obicei de Sânziene, Colinda tradițională, etc.) și expoziții de port tradițional.

Descriere eveniment:

Jocul la șură este o formă tradițională de petrecere care implică o comunitate tradițională, muzica fiind asigurată de ceterași în formula tradițională specifică pentru zona Clujului - trio transilvan. Este invitată să participe întreaga comunitate sătească multietnică, dar și oameni din afara acesteia. Mâncarea și băutura se pot aduce de acasă, dar vor fi și oferite în cadrul evenimentului (gulyas la ceaun). Locul de desfășurare va fi o gospodărie tradițională cu o vechime de 101 ani din satul Chinteni, alcătuită din casă și șură de lemn. Grădina și curtea sunt generoase ca spațiu, și participanții se vor putea odihni după joc sau vor putea privi dansatorii la umbra unui nuc mare, unde vor fi așezate bănci și câteva mese. Dansul se desfășoară după obiceiul locului, în șura decorată cu lipideie și țesături de casă.


SATELE UNITE ALE ROMÂNIEI este o inițiativă a Consiliul Județean Maramureș în parteneriate cu Asociației Interculturală de Tradiții. Nu se acordă finanțare pentru micro-evenimentele. Organizatorii micro-evenimentelor sunt responsabili pentru desfășurarea în siguranță a micro-evenimentelor propuse. Organizatorii SATELE UNITE ALE ROMÂNIEI și partenerii săi nu pot fi trași la răspundere pentru eventualele reclamații sau pagube produse în cadrul micro-evenimentelor. Recomandam verificarea direct cu organizatorilor local a micro-evenimentului. Pentru sesizari, trimiteți-ne un mesaj AICI.