http://sateleunitealeromaniei.ro/wp-content/uploads/2018/08/37706200_2185876011656248_8119171490202517504_o.jpg

Detalii eveniment:

Data inceput: 26 August 2018 - 16:00

Data sfarsit: 26 August 2018 - 20:00

X

Organizator:


Nume: Chirila Pasca Laura

Functie: Manager

Categorie: ONG

Facebook organizator: Chirila Pasca Laura

Locatie:


Adresa: Bădăcin, România

Experiente similare:

Cu o experienta de peste 3 ani in organizarea de evenimente menite sa promoveze patrimoniul cultural, natural si uman al judetului Salaj, A.D.I. Salaj Plus a implementat numeroase proiecte precum:n- Salajul Interactiv- elevii din ciclul gimnazial si liceal au fost incurajati sa descopere locuri, oameni, mancare, povesti, legende locale si sa le redea intr-o forma usor de transpus intr-o brosuran- Salaj Velo Tur Porolissum- cel mai mare eveniment de tip competitie de ciclism pe astfalt menita sa promoveze unul dintre cele mai importante situri arheologice din Romania, Porolissumn- Festivalul Cireselor- Fagetu, comuna Plopis- aflat la cea de-a treia editie, si care este in continua crestere si diversificare a activitatilor. La editia din acest an am organizat un pranz cu produse locale, gatite de doamnele din sat si un tur ghidat cu bicicleta la cele mai importante obiective turistice localen- Run to the Hills- Crasna- competitie de tip cross pentru promovarea comunei Crasnan- Salaj Shop- proiect de promovare si incurajare a micilor producatori si mestesugari locali prin vanzarea produselor acestora si participarea la diverse evenimenten http://salajplus.ro/

Descriere eveniment:

Șiratău sau adusu cinstii- petrecere în ajunul cununiei.nPe vremuri, și în unele sate chiar și acum, nunta era o petrecere a întregii comunități, la care contribuia fiecare cu ce avea prin gospodărie: făină, ulei, găini, ouă etc. Toate acestea se strângeau înainte de marele eveniment, prilej de voie bună. nȘi cum ne era dor de tradițiile faine, ne-am gândit să recreem o sărbătoare.nHaideți și voi să gustați piroște cu rișcaș ori cu păsat, cozonaci pufoși, dar și faimoasele plăcinte de Bădăcin, puse alături de vin sau pălincă de fructe, și să vă lăsați simțurile cucerite. Socăcițele ne-or ptiui de chef și voie bună, iară noi om sta blânzi și ne-om bucura de-o zi faină, în curtea bisericii noi.nGrupul Dealul Țarinii ne așteaptă cu povești despre ce însemnau obiceiurile în timpurile trecute, bucate locale, muzică tradițională și joc, dar și cu o expoziție a fotografiilor vechi, adunate de prin sat, fiecare cu povestea ei.

Alte resurse

Link-uri
https://www.facebook.com/1995304350745577/videos/2088272848115393/?q=dealul%20tarinii

SATELE UNITE ALE ROMÂNIEI este o inițiativă a Consiliul Județean Maramureș în parteneriate cu Asociației Interculturală de Tradiții. Nu se acordă finanțare pentru micro-evenimentele. Organizatorii micro-evenimentelor sunt responsabili pentru desfășurarea în siguranță a micro-evenimentelor propuse. Organizatorii SATELE UNITE ALE ROMÂNIEI și partenerii săi nu pot fi trași la răspundere pentru eventualele reclamații sau pagube produse în cadrul micro-evenimentelor. Recomandam verificarea direct cu organizatorilor local a micro-evenimentului. Pentru sesizari, trimiteți-ne un mesaj AICI.