http://sateleunitealeromaniei.ro/wp-content/uploads/2018/09/Grupul-de-Inițiativă-ComunitarăCiurila-în-Tranzițievă-invită-la.png

Petrecere sateasca ca la noi la nime

Detalii eveniment:

Data inceput: 22 September 2018 - 09:00

Data sfarsit: 22 September 2018 - 23:00

X

Organizator:


Nume: Alina Zlati

Functie: Initiator

Categorie: Persoana fizica

Facebook organizator: Alina Zlati

Locatie:


Adresa: Salicea

Descriere eveniment:

Acest eveniment se dorește a readuce firescul în viața satelor aparținătoare comunei Ciurila. Ne dezmorțim simțurile cu un atelier de făcut pâine în satul Filea și un atelier de tencuit cu lut în satul Sălicea. Ne încălzim simțămintele cu un concert acapella de doine străvechi ce aduce la un loc un tezaur uman viu și o biserică de lemn de patrimoniu din satul Pădureni. Explorăm îndeletniciri vechi cu ateliere de tricotat, ateliere de croșetat, ateliere de făcut mărgele din lână împâslită, ateliere de vopsit pietre cu modele dacice, ateliere de țesut la război, ateliere de făcut opinci. Explorăm jocuri vechi cu demonstrație de oină, încălecat fără șa, tras cu arcul. Citim basme românești. Degustăm produse locale. Gătim de toate cele. Proiectăm un documentar despre minunatele meleaguri ale țării noastre. Cântăm și jucăm în jurul focului, sub paza nopții.


SATELE UNITE ALE ROMÂNIEI este o inițiativă a Consiliul Județean Maramureș în parteneriate cu Asociației Interculturală de Tradiții. Nu se acordă finanțare pentru micro-evenimentele. Organizatorii micro-evenimentelor sunt responsabili pentru desfășurarea în siguranță a micro-evenimentelor propuse. Organizatorii SATELE UNITE ALE ROMÂNIEI și partenerii săi nu pot fi trași la răspundere pentru eventualele reclamații sau pagube produse în cadrul micro-evenimentelor. Recomandam verificarea direct cu organizatorilor local a micro-evenimentului. Pentru sesizari, trimiteți-ne un mesaj AICI.